Welkom bij de Stichting Rijdend Motorsport Museum


Beste Motorsportvrienden,

Wij zijn verzamelaars en liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren. Soms worden de motoren zo (origineel) gelaten net zo als we ze vinden in het binnen- of buitenland. Maar vaak worden ze tot in detail gerestaureerd. De mensen die dit als hobby hebben zijn veelal oud-coureurs, de een wat bekender dan de ander, maar bovenal liefhebber van deze tak van sport. Wat de rijders met hun motoren doen, is het laten zien hoe het in vroegere jaren toeging.


Het gaat nu niet meer om het snelst, zoals vroeger, maar op regelmaat. Dit houdt in dat de laatst binnenkomende de eerste plaats kan winnen.

Alle coureurs zijn een dagje ouder geworden, maar veiligheid en gezelligheid staan voorop. De coureurs zijn allen gekleed uit die tijd met inachtneming van de hedendaagse veiligheid. Alle motoren zijn tot en met bouwjaar 1965, behalve de 50cc en Sportklasse klasse, welke tot en met bouwjaar 1972 zijn. Vele merken van weleer zoals Kreidler, Eysink, BMW, Sparta, DKW, Norton, Rudge, Velocette, BSA, Triumph, Matchless, Honda, Yamaha, Suzuki etc. komen aan de start. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor het publiek om de machines te bekijken en hun eventuele vragen worden door de renners graag beantwoord.

We rijden het evenement met 10 klassen (achtereenvolgens: 50, 125, 250, 350 en 500cc, 125cc-oud, Rigid-Webb, Kreidlercuppers, Sportklasse en zijspannen),'s morgens de training (eenmaal de baan verkennen) en 's middags tweemaal (een eerste en een tweede manche) voor de regelmatigheidsdemo. Van start tot finish een boeiend gebeuren!

Vaak wordt er gestart door een internationaal gezelschap o.a. uit Belgie, Duitsland en Engeland. Middels deze site proberen wij U zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de demonstratie’s, nieuwigheden en overige wetenswaardigheden ten aanzien van deze tak van sport.

Wij wensen U veel lees- en kijkplezier en wellicht tot ziens op een van de demo's.

Met vriendelijke motorsportgroet,

Het Bestuur